Asal hari Jumaat je.. mesti aku buat projek membuat Kuih.. hee... Best ler Masak-masak kuih ni.. masak lauk pauk tu aku tak pandai mana.. so, terbaru aku buat Asam Gumpal orang terengganu panggil.. dulu kuih ni aku beli RM1.50 ada la 6 biji kecik2 kat dalam tu.. Last aku beli Khamis baru ni tetap harga sama. RM1.50.. tapi... dalam tu ada 5 biji je.. beli la 2 bgkus. buat balik umah.. tgk2 basi... sungguh kecewa la aku rasa.. dah jual ptg. ptt pukul 5 tu tak basi lagi la.. ni hmmm... hampeh la empunya asam gumpal tu.. aku kecewa la.. ingat nak berbuka puasa dengan kuih tu.. tapi nasib baik la umi aku ni pandai buat kuah die.. hehehe.. so, buat kuah lain la.. yg kuih tu basuh je la.. ok je..
Kuih ni kali ke dua aku buat.. memang menjadi la.. sebijik cam kat kedai tu.. lagi sedap kot.. n lagi banyak nangka.. hihihi.. modal sikit je tau.. untung kan peniaga ni.. memang cepat kaya la.
haa... tengok la ni.. ni fisrt time buat.. ni kuah yang letak halia+bawang+ halba.. memang best sangat tau kuah umi aku buat ni.. aku buat kuih tu je.. hehehe. masa ni guna inti kacang merah.. jadi tak cantik sikit la.. tapi still sedap... hihi..
ni first time buat la ni... hehehe
ni Jumaat ritu punya.. time ni tengah kukus asam gumpal ni.. nampak tak comel? hihi.. sebab buat guna inti kacang hijau yang dah di kupas kulit nya..
ni dah siap kukus.. terus buat kuah.. Kali ni kuah nangka plak okeh... hehehe... baru best buat sendiri.. leh makan banyak2.. nyummmmi...
Oyeahhhh.... Cedapp tu.. nak ke.. hihi...
Habis licin dah kami semua makan 1 fmly.. jadi lepas ni aku takkan membeli lagi dah kat kedai tu.. serik dah beli beli pastu basi.. mahal pun mahal la...