Followers

Thursday, July 24, 2014

ROCKY NUT YANG MABELLEESSS...

Hahaha.. tgk tajuk... haa.. entry pasal kuih la ni.. lama  aku x update blog ni.. kesibukan menerjah diri.. hua3.. dah jadi isteri orang ni kan... so.. masa agak mencemburui saya.. (konon-konon la.. padahal pjj..) tp mmg bz la kat kerja.. stresss makk...

Tapi.. bz bz aku.. tahun ni aku agak rajin la nak buat kuih raya.. walaupun rumah aku ni xde la org datang sangat.. alasan dorang "JEM".. JEM la sangat... hehehe.. jem la jgk sikit2.. tapi sampai je aku kat umah walaupun jem..

Berbalik pasal tajuk entry aku.. salah satu kuih yang aku buat kali ni... nama die "ROCKY NUT".. asal nama camtu? Sebab bentuk macam batu kot.. tapi sedap giler tau.. krup krap krup krap stiap gigitan..
Cara buat senang aje.. cuma nak bakar tu lama skit.. dalam 40mnit..

Aku tengok kuih ni dekat SABASUN.. mahal nya kuih ni.. nak beli rasa bersalah plak.. sebab sikit je pun dalam tu.. tp x dinafikan la.. kuih tu agak membuat aku tertarik.. memang aku tertarik sangat.. dengan bentuk die.. last2 terpikir dalam hati.. balik nanti google je resepi.. pastu buat je sndiri.. leh letak kacang n coklat chip banyak2 dalam tu.  Makan pun puas hati...

Balik tu terus google resepi.. malam tu terus buat K.. hahaha..

Hasil nya sangat sangat memuaskan okay...

1 comment:

Azlida Abd Aziz said...

assalamualaikum adik. kalu x keberatan kak nk mitok resepi biskut ni buleh?