Followers

Friday, September 17, 2010

MONITOR BARU...

............................................................................................

...SALAM AIDILFITRI...

first monitor aku beli rosak 2bulan lepas...
lepas tu azwa dengan baik hatinya bagi monitornya kat aku..haha..
thanks azwa.. but.... baru 3hari lepas monitor tu plak rosak..
tak paham jugak aku kenapa.. siapa yang buat ni....


kepada azwa.. sory la tak dpt jaga dgn lelok.. hehehe...
dah sampai masa monitor tu kan wa...
blogger-emoticon.blogspot.com

apa2 pun.. dah ada penganti dah... hehehe..
baru je beli kelmarin.. boleh la nak on9 lagi dgn sng hati....


taaadaaaaa......



abis tu.. yang ni nak letak mana... huhu..
azwa...

10 comments:

Badrul Hafiz said...

nice monitor.... hehe

whitelover said...

hahaha..parah mekya..!
buang laut :D:D

padin said...

huhu salam lia
entah kesekian kali aku masuk sini

aku nampak sebelah je blog lia
hehe...

tenkiu rajin dtg blog padinno, aku perasan perkara tu hee

Zaer!! said...

lia..zaer nk bgtahu ni..sorry k zaer xbalas msg kat sb lia..dari hari 2 xleh nk masok..adehhh!! nape ni??

Wahh!! da pakai LCd 2..hehe..;-)congrats!!

Ahmad Zaki said...

Monitor rosak tu masih lagi ada "harga"... Tapi blh try tanya mana2 kedai komputer yg buat repair monitor. Tanya dahulu anggaran caj yg bakal dibayar. Minta org kedai tu periksa dahulu dan beritahu awk apa yg rosak. Lagi baik klu dia periksa masa awk ada, utk mengelakkan dari berlaku penipuan. Ajak sekali ayah, abang atau kawan lelaki yg nampak dewasa agar.

Orang kedai komputer (biasanya cina)ambil monitor rosak dgn harga yg murah,lepas tu jual semula sebagai monitor terpakai dengan harga tinggi. Sy pernah beli dgn org kedai Melayu monitor terpakai, sampai sekarang masih elok, harga pun murah.

Cuba awk tengok plug sumber elektrik yg awk guna utk on monitor tu, manalah tahu kalau2 ada masalah dari segi wayar kabel power atau pada soket 3pin plug tu.

Dah try pasang & on monitor yg dikatakan rosak tu dengan cpu lain yg elok? Boleh beritahu saya apa tanda2 kerosakkan monitor tu?

CgMas said...

Yg lama boleh hantar mana2 pusat yang ada kanak2 belajar - tadika, taska, pusat kebajikan dsb.. janji boleh pakai lagi..

alvas-87 said...

wa... ya nak wi ke wa mula... hehehe..

padin.. ntah ler.. mozilla je yg leh nmpak penuh..pelik jugak..

zaer.. ntah la zaer..hehe..

zaki.. wahh pnjg lebar pnrangan..thanks.. tapi tak tahu ler mane rosak.. hehe..

cgmas.. betol3...

Ahmad Zaki said...

Assalamualaikum...

Klulah nk hantar kedai, sblm tu cuba pasangkan monitor yg dikatakan rosak tu pada cpu lain yg elok. Klu masih tak boleh papar gambar atau lampu LED nya tak menyala, kemungkinan besar monitor tu yg rosak.

Klu harga utk baiki monitor tu bawah RM100.00, kira oklah juga. Paling penting tanya bahagian apa yg mereka baiki dan minta tengok barang yg diganti tu.

Dan klu nak beli monitor terpakai (kalaulah nk beli suatu hari nnt, ini pesanan untuk semua), sekurang kurangnya belilah yg tahun keluarannya 5 tahun ke belakang dari tahun semasa.

Contohnya skrg tahun 2010, klu beli monitor terpakai, tgk pada label di belakang monitor berkenaan dgn tahun keluaran monitor tersebut dari kilangnya.Paling kurang tahun 2005 tu ok lah.. (Ini cuma pendapat peribadi berdasarkan pengalaman.

DEENYOUR said...

Assalamualaikum. Kalau ada sesiapa cari monitor terpakai.Condition tip top log in blog saya. Insya allah puas hati
http://monitor-crt.blogspot.com

zam said...

assalamualaikum.Kalau nak cari monitor second tip top condition log in blog saya. Insya allah puas hati.
http://monitor-crt.blogspot.com