Followers

Friday, November 19, 2010

PUDING TRIFLE

................................................................................................

❤ Salam semua ❤

semalam aku buat puding trifle.. lama dah aku nak makan puding ni.. nak beli tak ramai yang jual.. lau jual pon mahal kot.. rasa pon mybe tak sedap mana kot.. kot la.. aku nak buat pon tak reti... tapi bila search resepi kat internet... macam senang aje.. bukan macam.. memang senang pom... semalam balik dari giant.. lepas beli bahan2.. sampai umah kul 8.40 la lebih kurang.. kul 9 tu terus aku buat.. :) :) kejap je buat puding ni.. 30 minit siap dah... betapa senang nyer nak buat.. dan betapa sedapnyer...



antara bahan2 yang diperlukan..

operasi dimulakan..

first.. atur kek dlam bekas.. :)
air koktel tu siram atas kek..
aku buat 2bekas..



lepas tu aku masak kastard + 1tin susu + 1sdu gula + 1tin air..
kastad aku guna 3sudu aje.. aku tuang kan atas kek tadi..
n tabur la koktel tu..


akhir sekali masak jeli la.. dalam 5minit gitu..
lepas tu tuang je la atas lapisan tadi tu..
aku guna perisa strawberi..
masa masak tu kuat bau dia..
tapi bila makan best je...
:)




siap pommm 2 bekas.. hehehe...
letak lam peti la dulu..
dah sejuk baru mamam....
cedappp...


29 comments:

cik panadol said...

wahhh...tak penah wat puding cmni...selalu buat yg puding layer yang ke-2 tu je hehe...

xpe2 leh try ni...

Aizuddin Hanis said...

wah mcm sdpnye..nak sket

caliph shuriken said...

nk mam ^^

nuriz said...

sedap kalau buat minum ptg ni...lapor

Ily~PearJarl said...

haha~
had d same recepe~
mmg yummy yummy~ -_-

Firdani said...

x penah buat puding tp ske mkan..nmpk sgt2 sdap ok..

~~su manje~~~ said...

salam singgah malam jumaat disini...sronokpulak bace blog kamu nie....

Luffy said...

warghhh...sedapnye...mau cket...huhu

luqman hakimi said...

saya nak ambik link blog nie nak masukkan dalam blog saya ..mintak izin tau...saya blogger baru.....

http://traffik-makemoney.blogspot.com/2010/05/traffik-dari-banner.html

ini alamat blog saya..kalau ada kelapangan...sudilah..kiranya bertandang...thanks..dan salam kenal dari saya seorang blogger baru dalam dunia blogging.~~~

Far8 budak baik said...

hahahaha farid pun paidai gakkk
pndai mkn huhu

aku said...

terliur dh tgk nie..hee

apik pehe said...

uhhhh..sedap2..lidi penah wat aritu..maveless..beshhh

h.a.n.i.S.a.h.i.S.m.a.i.l said...

nk try!nk try!:P

Gadish Lollipop said...

nmpk mcm sdp .
nk try lah . !

luqman hakimi said...

singgh pagi sis....

nora amila ghazali said...

waaaa.... nmpak sedapla.... nak cikit... hhehhehe... nak kena try nie..

nazreenhashim said...

sedap2..
mintak sikit..

cikani said...

waaaaa nak cuba..nak cuba..nk cuba uat....=D

Halia Kentang @ Annpaan said...

sedap nyer..
ley try ni

acepa weet said...

alahai sedapnyeeeee...nak try la.macam sng jgk kan hehe

cik ayien said...

sedap tuu.

A.D.A.M. said...

puding, puding. =D

anys said...

sedapnya puding tu...

Aty Adnan said...

kalo nak lg sedap,koktel tu guna yg brand 'del monte'

Anonymous said...

sedapnya..

Sindarella said...

law buat pospos la sini ek !
ngee~ dah lme tak mkn triffle nih..

Mama Kembar 3 said...

hmm nampak sedap lah... mama dah lama tak buat sampai dah lupa resepi, lepas ni leh laa try buat hehe

akmafaizal said...

akak pun tak pernah buat puding sejak kawin ni. nnt nk trylah..cam sedap je..hehe

s h e e said...

wahh...mcm besh jew...nk cket moleyh...