Followers

Wednesday, August 18, 2010

ALA KADAR..

........................................................................................................................

Salam Ramadhan

dah seminggu aku tak update blog.. naper...?
malas? sikit2 la.. masa pon kurang... ahaa...
jadi membataskanla waktu untuk berblog...

so.. kali ni sal mkn lagi la.. haha..
suka makan.. tapi ala kadar jela..
selama 7hari berpuasa.. baru sekali aku dapat pi bazar..
fuhh.. tak tahan mak oiii...
banyak kueh mueh di jual..


bukan aku cam ni.. aku tgk orang laen ar...
cam pening2 je nak pilih kueh..hek3..

hmm.. walaupun perut ngah lapar.. tapi takleh la sampai boros..
kan3.. umah aku pun ala kadar je... kueh pun buat sendiri je..





Puding karamel.. ni hari fisrt puasa.. :D




nekbak..ni hari ke tiga puasa.. hehe.. lau sejuk lagi best..






haa.. ni dia lagi best.. murtabak.. sedap.. dah la besor..
mula2 buka ingat kecik tu jah.. tapi dia lipat dua upanya..
mula la perutku kekenyangan..





air bandung.. hehehe..


simple jerk..
tapi ni kueh la.. lauk?
esok lak yer aku bercerita..
daaaaa...

21 comments:

:: m!3yr4h_nAnEA :: said...

wah...
beznye kuih...
huhuhuhu

n@jwamz said...

uish sume best...dat murtabak n carame tu ma fav...huhu
terliur laa time2 puase ni..hehe
hepi fasting too dear (T_T) moga diberkati Allah....

ejum said...

air bandung memang terbaik.. :)

diraja22 said...

semua nampak best, sebelum berbuka..

Abang Long said...

Hish...tengok air sirap bandung tu jer dah terliur...adoi ai..kurang pahala pose aku...hehehe

adam said...

salam lia beli nekbak kat mane?

miszTERRA_SF_ said...

nekbak.. dah lame kot x mkn.. adoii ni yg ase nk blk kg neh :(

mis dulces said...

wah...bestnye...menyelerakan..

Bintang said...

wahhhh...enak banget buat buku puasa

jeman beragas said...

sirap bandung letak air ice craem soda mesti best

Anonymous said...

Amiable post and this post helped me alot in my college assignement. Say thank you you seeking your information.

HaNTwO said...

adoiiii gambo makanan lg...nak g maplet ar minum sirap limau..

aQmaR 0n The Blog said...

SOB SOB....nekbak toe best la..mane beli..

kata hati bukan kata mulut said...

nekbak tu kuih apa?

kakngah said...

tak pernah jumpa lg kuih nekbak tu...

Kie-yu said...

hamboi~!
terliur menengoknyeee :D

::ienafazlyna:: said...

dah bertahun rasenye tak mkn nekbak..rindu..

Aidi-Safuan said...

ala, mane resepi? nak buat jugak...

Anonymous said...

katmana boleh dapat gmbr2 comel tu?
gmbar2 anjing kcik putih yg gerak2 tu..
saya ad linknya dulu,tapi lupa la linknya.boleh tak share?

Puguh Prasetyo said...

waduh enaknya.... jadi lapar nih awak...

Nur -al- Ain said...

nekbak tu ape? heheee..ain tak pernah dgr pun..tapi cm sodapppp je ;)