Followers

Tuesday, November 1, 2011

MONITOR MASIH TAK OK...

salam semua.. dah seminggu tak update blog.. LCD Monitor Dah dekat sebulan rosak.. hantar kedai ingatkan dah siap la.. tiba2 bila tanya masih tak baiki.. katanya barang tak ada.. mula2 masa hantar, katanya 1minggu siap la.. ni dah 3 minggu... lamanya... bimbang la jugak kan.. kot-kot tak pandai baiki.. jahanam nanti.. lepas tu kelmarin pi ambik la.. dah tak baiki-baiki kan.. upah nya pulak katanya RM150.. mahal nyerrr... baik ambik semula.. kol satu kedai yang lain tnya sal kerosakan LCD tu.. katanya lau baiki RM100.. fuhh.. RM50 gak tu dapat SAVE.. dah ler katanya paling cepat 3hari... paling lama 1 minggu...
takpe.. kita tengok aje.. hehehe.. harap2 yang ni pandai baiki la.. n harga tu harap-harap banyak tu je la ye.. jangan naik-naik plak...

Pasal kerosakan tu.. aku pom kurang pasti lerr asal selalu rosak monitor rumah aku tu... selalu screen jadi gelap... nak guna pom pakai torchlight... terhendap-hendap mata aku kat screen tu tau... hmm... CPU ke penyebab nye????
Animated Emoticons

ni dah monitor ke 4 jahanam tau... hairan... hairan... yang LCD monitor ni plak baru setahun.. pom jadi macam yang rosak2 sebelum ni.. kebetulan plak warranty baru tamat sebulan... arrrgghhh... rugi2... lau tak.. tak yah bayar....
Animated Emoticons



14 comments:

Nisa Greennnpanda said...

isy siannye monitor x ok..

Cik Rose Cute said...

Monitar komputer ke? kalau kita komputer rosak tak boleh la...nak bukak blog....huhuhu

alvas-87 said...

Nisa Greennnpanda -- haah.. tak ok lagi.. nak on9 pom susah la malam2.

alvas-87 said...

Cik Rose Cute -- tu la pasal.. takleh nak berblog mana.. huhu..

zull said...

saya cadangkan guna AVR untuk monitor supaya menstabilkan arus elektrik yg digunakan.

khairul said...

heran cepat rosak lak tu

tiefazatie said...

isk..kenapa cmtue eh..pelik2..

widiea azira said...

silakan beli baru

alvas-87 said...

zull -- AVR?? nanti saya cuba.. thank you.. :)

alvas-87 said...

khairul -- haah.. cepat rosak.. saya pom heran khairul...

alvas-87 said...

tiefazatie -- haah ifa.. pelik kan.. baiki dah la mahal...

alvas-87 said...

widiea azira -- takleh beli baru.. mahal lagi dari baiki... baiki RM100 je.. lagipom Monitor ni baru setahun..

Ku Azhar said...

desktop ke? power overflow kowt..dh ade stabilezer kt umah? bli la stu..dlm rm50 je..plug komputer smua kt situ..voltage naik mengejut pn ok lg,insyaallah..

alvas-87 said...

Ku Azhar -- stabilezer? owh okay3 nanti saya beli.. RM 50 erk.. ok la tu.. hee